fallback

БСП няма да подкрепи проектобюджета за следващата година

Проектът е прокризисен и антисоциален, има съзнателно занижаване на приходната част, заяви бившият премиер Сергей Станишев

17:51 | 16.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

БСП няма да подкрепи проекта за бюджет за следващата година, реши Националният съвет на партията, който прие позиция по бюджета и декларация за стоте дни на управление на ГЕРБ.

В момента НС на БСП обсъжда доклада на Общопартийната контролна комисия във връзка с проверката за нарушения при избора на ново изпълнително бюро на партията. В началото на пленума беше решено тази част от заседанието да бъде закрита.

Естествено е като опозиция да гласуваме против бюджета, каза пред съпартийците си председателят на БСП Сергей Станишев, цитиран от БТА. По думите му проектът е прокризисен и антисоциален. Според Станишев има съзнателно занижаване на приходната част. Той отбеляза, че БНБ предвижда за догодина нулев растеж, а не минус два процента, както е заложено в проекта за бюджет.

Според Станишев обяснението на премиера Бойко Борисов за лошия проект с наследството от предишното правителство показва некомпетентност. Лидерът на БСП отбеляза, че бюджетът на практика всяка година се занулява и бюджетът за 2010 г. е изцяло политика на ГЕРБ.

Проектът предвижда бюджетът да е балансиран, като заложените приходи са 17,002 млрд. лева. От тях данъчните приходи са близо 15,24 млрд. лева.

Проектобюджетът за следващата година ще се разглежда на първо четене от Народното събрание утре.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:01 | 08.09.22 г.
fallback