fallback

Алианц Банк България ще получи 20 млн. евро заем от ЕБВР

Средствата ще се използват за финансиране на малки и средни български предприятия

19:13 | 13.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) обмисля възможността да предостави заем на Алианц Банк България в размер на 20 млн. евро за отпускането на кредити на малки и средни предприятия в страната, съобщиха от ЕБВР.

Средствата ще се използват за осигуряването на краткосрочно, средносрочно и дългосрочно финансиране на частни български фирми, които отговарят на изискванията на Европейския съюз за малки и средни предприятия.

Проектът също така цели да се подобри кредитирането на малки и средни предприятия от банката, имайки предвид ограничената наличност за средносрочно и дългосрочно финансиране в рамките на настоящата финансова криза.

Средствата ще увеличат дългосрочното финансиране в банковия сектор и ще позволят на частните предприемачи да получат по-лесен достъп до банково кредитиране за производство, търговия и услуги по време на икономическата криза.

Алианц Банк България е частна търговска банка, създадена през 1997 г. в София. Алианц Банк България е 13-тата по-големина българска банка по размера на своите активи с пазарен дял от 2,3% към юни 2009 г. и 110 клона в цялата страна.

Общо 66% от капитала на Алианц Банк България се държи директно и индиректно от Allianz Group, която е една от най-големите групи за финансови услуги на света.

Алианц Банк България ще трябва да се съобразява с изискванията на ЕБВР и да отпуска заеми на предприятия, чиято дейност отговаря на изискванията на ЕБВР за въздействието върху околната среда.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:14 | 14.09.22 г.
fallback