fallback

Сделката за Девин на фокус през седмицата

НСИ ще обяви данни за инвестиционната активност в промишлеността през октомври

07:48 | 16.11.09 г.

В понеделник (16 ноември) акционерите на Девин АД трябва да гласуват за влизане на представители на Адвент Уотър в Съвета на директорите. На 11 ноември КЗК разреши на Адвент Уотър да придобие около 75% от акциите на Девин АД.

Съгласно договора за покупко-продажба цената трябва да е между 3,06 и 3,17 лв. за акция.

Възможно е сделката да се сключи в понеделник, защото сделката за покупка на 30% от КТБ стана именно в деня на Общото събрание, на което представители на новия акционер влязоха в управлението на банката.

В понеделник е и последният ден на 22-ри Централизиран публичен търг, на който до момента има плащания за около 1 млн. лв., основно в компенсаторни инструменти.

Също в понеделник БНБ ще оповести данни за лизинговите дружества през третото тримесечие на 2009 г., а акционерите на Хидроизомат имат насрочено Общо събрание.

НСИ ще оповести данни за доходите, разходите и потреблението на домакинствата през септември.

Във вторник (17 ноември) БНБ ще оповести данни за дружествата, специализирани в кредитиране през третото тримесечие на 2009 г.

В сряда (18 ноември) НСИ ще обяви данни за инвестиционната активност в промишлеността през октомври и информация за цените на производител в селското стопанство през третото тримесечие на 2009 г.

В петък (20 ноември) националната статистика ще предостави информация за жп транспорта през октомври и пощенските услуги през третото тримесечие на 2009 г.

За петък е насрочено Общо събрание на акционерите на Елма АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:47 | 06.09.22 г.
fallback