fallback

Аптеките в малки населени места могат да се пререгистрират до края на 2009

Магистър-фармацевтите, които са получили разрешение за откриване на аптека, трябваше да приведат дейността си в съответствие с действащия закон до 12 август тази година

09:57 | 13.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Парламентът удължи до 31 декември 2009 г. срокът за пререгистриране на аптеки в малки населени места (под 10 хиляди жители) с гласуваните на първо четене промени в закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

Магистър-фармацевтите, които са получили разрешение за откриване на аптека, трябваше да приведат дейността си в съответствие с действащия закон до 12 август тази година.

Мотивите на вносителя - Лъчезар Иванов (ГЕРБ), са, че голяма част от тези аптеки се намират в малки и трудно достъпни селища, отдалечени от големите градове. Затварянето на аптеките в такива населени места на практика ще остави хората без достъп до лекарства, се посочва в законопроекта.

Предлага се и откриването на аптеки в тези селища да става при облекчен режим и условия, като се плаща по-ниска такса за обезпечаване на административната услуга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:50 | 09.09.22 г.
fallback