fallback

Делегация на дирекцията по социални въпроси към ЕК идва у нас на 9 ноември

Визитата е по покана на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов

11:56 | 06.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Делегация на Генерална дирекция „Заетост, социални въпроси и равни възможности“ на Европейската комисия ще проведе серия от срещи в София на 9 и 10 ноември 2009 г. с българските власти, съобщиха от комисията.

Начело на делегацията ще бъде Томас Бендер, и.д. директор на Дирекция „Европейски социален фонд (ЕСФ) координация и мониторинг на националните политики“. Визитата е по покана на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Основните теми, които се предвижда да бъдат засегнати по време на срещите, включват управлението на структурните фондове и в частност на ЕСФ; напредъка по изпълнението на оперативните програми „Развитие на човешките ресурси“ и „Административен капацитет“; ролята на ЕСФ в подкрепа на анти-кризисни мерки срещу безработицата и на структурните реформи в сферата на пазара на труда, образованието и социалната политика, както и хода на административната реформа и мерките за развитие на административния капацитет.

На 10 ноември Бендер и Младенов ще обсъдят политиките в областта на трудовия пазар и социалното включване както и стратегически въпроси, свързани с ЕСФ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:10 | 29.08.22 г.
fallback