fallback

Шумен и Враца без парно заради неплатени дългове на топлофикациите

По данни на Топлофикация Враца битовите абонати в града са 12 000, като половината от тях имат задължение към дружеството за общо над 6 млн. лв.

15:04 | 04.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Абонатите на „Топлофикация Шумен“, които са около 10 хил., са без отопление, тъй като дружеството не работи заради натрупани неплатени задължения към Булгаргаз в размер на 11 млн. лв. Все още не е ясно кога ще бъде възстановено захранването с гориво, съобщи директорът на дружеството Иван Кунев.

Освен битовите абонати, без отопление в момента са три училища, две детски градини, поликлиника и няколко административни сгради.

Булгаргаз е спрял подаването на природен газ и към топлоцентрала „Младост“ на „Топлофикация Враца" заради дълг от 5,3 млн. лева, затова половината от битовите абонати на дружеството са без парно отопление, съобщи зам.-изпълнителният директор на топлофикацията в града Кремен Георгиев.

Продължаващата работа топлоцентрала „Градска" на дружеството осигурява отоплението на учебните, детските и социалните заведения, както и на половината битови абонати във Враца, уточни Георгиев, цитиран от БТА.

По данни на „Топлофикация Враца“ битовите абонати в града са 12 хил., като половината от тях имат задължение към дружеството за общо над 6 млн. лева.

Преговорите между ръководствата на двете топлофикационни дружества от една страна и Булгаргаз от друга за уреждане на въпроса за неплатените дългове на топлофикациите продължават.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:23 | 30.08.22 г.
fallback