fallback

Новост на капиталовия ни пазар - посредници олихвяват салдата на клиентите

Предлага се лихва от 3% на годишна база

12:18 | 02.11.09 г.

В борбата за клиенти на продължаващия слаб откъм участници капиталов пазар у нас инвестиционни посредници започват да добавят нови предимства към предлаганите услуги, развивайки и конкуренцията в сектора.

Така например вече е възможно да се получава лихва по клиентска сметка в инвестиционен посредник, като едно от предложенията е за 3% на годишна база, но само за клиенти на платформата на съответния посредник.

Услугата е новост за българските инвестиционни посредници. Клиентите на посредници в Западна Европа и САЩ имат право да изберат дали свободните им средства да бъдат вложени на депозит или в паричен фонд. Клиентите на българските инвестиционни посредници - банки ползват разплащателна сметка за операциите и си и получават лихви по салдата си, но това не беше валидно за посредниците, които не са банки.

Тази услуга притежава гъвкавостта на банкова разплащателна сметка, като позволява неограничено внасяне и теглене на пари, както и входящи и изходящи преводи, които не отменят правото на клиента да получава лихва за своите парични наличности, държани по брокерска сметка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:16 | 08.09.22 г.
fallback