fallback

Земеделското министерство ще плаща 30 млн. лв. за неизползвани отпуски

Шефът на Агенцията за борба с градушките има да получава над 18 хил. лв. от неизползвани отпуски

16:07 | 28.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Разчетите показват, че Министерство на земеделието би трябвало за плати за неизползвани отпуски на свои служители около 30 млн. лева, съобщи днес пред журналисти премиерът Бойко Борисов. 

Въпросните отпуски са трупани с години и някои служители по този параграф имат за получават по над 10 хил. лева. При съкращения в някои случаи са предвидени като обезщетение една или повече работни заплати, така че всички тези средства също трябва да се предвидят в бюджета на министерствата за следващата година.

За целта сега и в други министерства се пресмята колко още бюджетни средства ще отидат за такива разплащания. Борисов допълни, че в такива случаи на трупани отпуски с години, първо ще се провери това правомерно ли е по Кодекса на труда.

Министърът на земеделието Мирослав Найденов от своя страна поясни, че в ръководеното от него ведомство особено фрапиращ е случаят с отпуските на шефа на Изпълнителната агенция за борба с градушките, който натрупал неизползвани отпуски от общо 220 работни дни, които ще струват на министерството над 18 хил. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:45 | 28.10.09 г.
fallback