fallback

В Сливен няма да плащат парно за общите части на сградите, сметките падат

Абонатът ще заплаща топлоенергия единствено за стаите и баните, а не например за коридорите в апартамента, междуетажните пространства и др.

16:19 | 27.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Топлофикация Сливен стартира отоплителния сезон за 2009-2010 г. с драстични отстъпки за своите абонати. От 1 ноември 2009 г. всички битови настоящи и бъдещи абонати на дружеството ще могат да сключат индивидуални договори с облекчения.

В индивидуалните договори ще могат да се определят пределни размери на цени за ползване на централно топлоснабдяване. Над тези стойности, разликата се поема от Топлофикация, независимо от потреблението, посочват от дружеството. Всеки клиент ще може да посочи обема само на помещенията, където има отоплителни уреди.

Абонатът ще заплаща топлоенергия единствено за стаите и баните, а не например за коридорите в апартамента, междуетажните пространства и др., както се прави при заплащането на парното в другите градове на страната, в т.ч. и в София.

Ако изконсумираната топлоенергия от абоната е под пределната стойност, то той ще плати само дължимата за това потребление сума.

Топлофикация Сливен няма да изисква заплащане на стойността на топлинната енергия, отдадена от сградната инсталация и отчетена от топлинното счетоводство. Тези разходи ще бъдат изцяло за сметка на дружеството.

Освен това няма да е необходимо 50%+1 от обитателите на дадена сграда да са включени към парно, за да се пусне услугата, както е в повечето градове в страната. Даже само един абонат да желае да бъде снабден с топлоенергия и топла вода, това ще бъде направено, защото останалите обитатели на сградата няма да бъдат задължавани със сметки за „сградна инсталация”, заявяват от сливенската топлофикация.

За своя сметка топлофикационното дружество ще пломбира или отпломбира отоплителните тела, които потребителят посочи.

За абонатите, които редовно плащат своите сметки, дружеството в Сливен е предвидило допълнителни отстъпки в цената от 10%,а за хората с увреждания ще има по-големи отстъпки в цената, стигащи до 50% от размера й.

В топлофикацията вече постъпват стотици молби от бивши абонати за включване отново към централно топлоснабдяване, съобщават още от дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:50 | 13.09.22 г.
fallback