fallback

Преглед на печата за 24 октомври

08:36 | 24.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Прокурор от Плевен беше задържан с 23 хиляди лева подкуп в. Дневник

Прокурорът от Окръжната прокуратура в Плевен Георги Велков е задържан с подкуп от 23 000 лв., съобщиха от прокуратурата.

Освен прокурорът в ареста е и бизнесменът Илиян Михайлов, който е бил посредник при предаването на подкупа. Парите са взети от трето лице, срещу което е заведено наказателно дело от общ характер, съобщи пресцентърът на МВР.

По информация на "Фокус" Георги Велков е бил наблюдаващ прокурур по дело за обсебването на мелницата в град Славяново, бивша собственост на Илиян Михайлов. Делото е срещу бизнесмена Светозар Д., който е обвинен в обсебване в големи размери чрез измама. За момента не е ясно има ли връзка въпросното дело с днешната акция, при която бяха задържани Велчев и Михайлов.

Няма шанс за коледни добавки в. Стандарт

Няма шанс да има коледни добавки към заплати и пенсии, категорично отсече днес премиерът Бойко Борисов пред телевизия PRO.BG. Няма как като не само не си на плюс, но си и взел от комшиите заеми - да правиш банкети, обясни положението той.

Целият свят започва с думата „криза”, а не „благоденствие”, добави Борисов. Никой европейски лидер не му бил дал формула за справяне с кризата. Единственият универсален съвет на въпросите на българския министър-председател как да се справи с кризата, е бил: „Не харчете пари”.

Тройната коалиция ни остави минус над половин милиард лева пасив, припомни Бойко Борисов.

Глобиха фирми с по 10 бона за неизплатени заплати в. Стандарт

13 фирми от шивашкия и строителния бранш в Кърджали са глобени с по 10 хил. лв. за неизплатени работни заплати от 2 до 6 месеца , съобщи шефът на Дирекция” Инспекция по труда” Ангелина Бабунска.

Тя коментира, че най-честите проверки, на които се натъкват инспекторите, са свързани с осигуряване на здравословни безопасни условия на труд в строителството, производството на хлебни и тестени изделия. Заедно с това през последните месеци са се увеличи ли почти два пъти и жалбите и сигналите от граждани и други организации, отнасящи се до неспазване на трудово –правните отношения.

След намесата на Инспекция по труда от началото на годината досега са изплатени над 80 хил. лв .трудови възнаграждения на работници и служители .

Кабинетът намалява драстично парите по социалните програми в. Сега

Въпреки уверенията на управляващите, че в период на криза най-важното е да се запази заетостта, в проектобюджета за 2010 г. рязко са намалени парите за активни мерки на пазара на труда. Това става ясно от документа, одобрен на оперативното заседание на кабинета в сряда, с който "Сега" разполага.

За политиките си по заетостта, социалното подпомагане и в областта на трудовите отношения догодина социалното министерство ще разполага със 705 млн. лв., е решил финансовият министър Симеон Дянков. Това е с 200 млн. лв. по-малко от сумата, която ще бъде похарчена за социални мерки до края на тази година. Най-пострадало е перото за активни мерки на пазара на труда, по което парите ще бъдат намалени от 170 млн. лв. на 65 млн. лв. Програмите за заетост обхващат около 100 000 души и по мнение на синдикати и работодатели са едни от най-ефикасните държавни мерки за запазване и разкриване на работни места.

Няма да вдигат такса смет в София заради завода в. Новинар

Строителството и функционирането на завода за преработка на боклук в столицата няма да бъде за сметка на повишаването на такса смет. Средствата за новото съоръжение са осигурени от държавата, общината и Европейския съюз. Това стана ясно от думите на и.д. кмета на София Минко Герджиков след срещата му с еврокомисаря по регионалната политика на Европейската комисия Павел Самецки. До момента 26 фирми и консорциуми са купили тръжни документи за предстоящия конкурс за строител на новия завод.

Водени са разговори и за помощ от ЕС за предварително сепариране на отпадъците. Междувременно стана ясно, че строителството на отсечката на метрото до летище София е блокирана от отчуждителните процедури на терените около бъдещото трасе. Надявам се държавата да отпусне средства, които да се плащат на собствениците, а останалите пари ще дойдат от ЕС, обясни Герджиков. От общината се надяват още Министерският съвет да съкрати сроковете на процедурите по отчуждаване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:57 | 27.08.22 г.
fallback