fallback

Преглед на печата за 23 октомври

08:00 | 23.10.09 г.

Облигационери поискаха ликвидация на "Кремиковци" в. Дневник

Облигационери на "Кремиковци" са провели среща в сряда с икономическия министър Трайчо Трайков и неговия заместник Евгени Иванов. Това съобщиха източници на "Дневник" и уточниха, че на срещата притежателите на дълговите книжа са изразили своето желание комбинатът да се затвори и да се пристъпи към ликвидация и разпродажба на активите на дружеството. На нея ще може да участват всякакъв тип инвеститори - такива, които търсят скрап, с интереси в областта на недвижимите имоти или дори стоманопроизводители, които искат активите без дълговете на старата компания.

Повечето търговци ще сменят касови апарати в. Дневник

Всички търговци, регистрирани по Закона за данъка върху добавената стойност (ЗДДС), без изключение ще трябва да имат касови апарати, съвместими със системата на данъчните. Това предвижда промяната в ЗДДС, който беше разгледан на първо четене в парламентарната бюджетна комисия. Очаква се промяната да влезе в сила след година и половина. На практика тя означава, че и малките обекти трябва да имат по-модерни касови апарати.

Парите за заплати във фризера за 3 г. в. Стандарт

Парите за заплати на чиновниците замръзват за следващите 3 г. По 3,2 млрд. лева годишно ще се заделят за възнаграждения в бюджетната сфера до 2013 г. Това е записано в тригодишната прогноза на Министерството на финансите към разчетите на бюджета за 2010 г. Според документа заплатите на чиновниците ще се вдигат само при съкращаване на щата. Целта е те да се обвържат с постигнатите резултати. Работна група вече работи по проекта как парите да зависят от свършената работа. Това е единственият начин добрите служители да получат по-високо възнаграждение въпреки кризата.

Кабинетът "Станишев" нанизал обръч от фирми около железниците в. Сега

Нова схема за бетониране на избрани фирми в обществените поръчки изскочи в Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). Бившето ръководство на държавната фирма на практика е разпределило "порциите" за идните 3-4 години, като е предрешило с рамкови споразумения на кого да се възлагат обществени поръчки за милиони левове. Това показа проверка на "Сега" във фирмените регистри и базата данни на Агенцията за обществени поръчки. Договорите са подписвани ударно през 2008 година, показват данните на АОП. При този вид дългосрочни отношения възложителят избира предварително с кои компании ще работи при бъдещи обществени поръчки в дадена област.

Евтини авиокомпании отварят и свои хотели в. Сега

Евтини хотели, които са собственост на нискотарифни авиокомпании, вече навлизат и в България. Първият такъв хотел в София вече е завършен и приема резервации, като цената е 10 евро на нощувка за стая. Хотелът се намира в центъра на София и ще отвори врати през януари 2010 г. Той е част от веригата Easy hotels, свързана с групата Easy Group, която се занимава с нискотарифни авиопревози. От няколко години нейната авиокомпания Easyjet има редовни полети от София и Варна до Лондон и Мадрид.

Скандал за един милион едва не остави затворниците гладни в. Новинар

Заради близо 1 млн. лв. задължения на Министерството на правосъдието затворниците бяха на косъм да останат без дневната си дажба храна. Това стана ясно в четвъртък, след като от фирмата доставчик на затворите „Панда” И.П. ЕООД обявиха, че Министерството на правосъдието й дължи близо 944 000 лева за направените доставки на хранителни стоки в затворите. Собственикът на фирмата Ивайло Пандов заяви, че ако ведомството не се разплати, той ще трябва да спре доставките. Същото щяло да се случи и с 14 детски градини, болнични заведения и санаториуми, които фирмата обслужва. Ще са наложи да обявя и фалит, добави Пандов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:45 | 30.08.22 г.
fallback