fallback

Смениха ръководствата на НКЖИ, РВД и "Траспортно строителство"

От транспортното министерство не посочват мотивите за смените

14:12 | 20.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков назначи за нов член на Управителен съвет на Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) Милчо Ламбрев. От днес той заема и поста генерален директор на дружеството, тъй като едновременно е уволнен досегашният директор Антон Гинев, съобщиха от министерството. 

Мотиви за смяната на директора не се посочват, както и при смяната на другите двама членове на УС на дружеството в края на август.

Професионалният опит на Милчо Ламбрев е преминал в БДЖ и НКЖИ. Притежава магистратура по „Транспортно строителство” от ВВТУ „Тодор Каблешков” и магистратура по „Икономика на транспорта“.

Миналата седмица от КНСБ съобщиха, че железничарите започват стачка, ако не спрат съкращенията в компанията и не се нормализира изплащането на заплатите им. Малко преди това от ръководството на НКЖИ си поискаха забавените плащания от БДЖ в размер на 70 млн. лв., като заплашиха със спиране движението на влакове.

Александър Цветков освободи настоящото ръководството на Държавното предприятие „Ръководство въздушно движение” (РВД) и назначи ново: Георги Ангелов, Росен Петков и Петя Димитрова, съобщиха още от ведомството. Мотиви за смяната на ръководството на РВД не се посочват.

Новият генерален директор на РВД е Георги Ангелов. Той е завършил Кировоградското летателно-щурманско училище в Украйна. Придобива степен магистър в Академията на гражданската авиация в Русия. От 1981 година до момента заема различни длъжности в „Ръководство въздушно движение”.

Сменено е също днес и цялото ръководство на Държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване” (ТСВ), гласи друго съобщение на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, отново без информация за причини за смяната.

Александър Цветков е назначил Валери Василев за главен директор на мястото на Александър Станоев.

От 2006 година Валери Василев е зам.-главен директор на ТСВ. Преди това е бил главен инженер във фирма „Топинжинеринг” ООД, гр. Плевен. От 1990 г. до 2004 г. е заемал различни длъжности в НКЖИ и БДЖ. Завършил е ВТУ „Тодор Каблешков”.

Другите двама нови членове на УС на дружеството са Камелия Димитрова и Бисер Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:27 | 14.09.22 г.
fallback