fallback

Данни за лошите кредити на банковата система през седмицата

В петък националната статистика ще разпространи данни за пазарните цени на жилищата за третото тримесечие на 2009 година

08:11 | 19.10.09 г.

Корпоративният и макроикономически календар за следващите пет работни дни предполага, че седмицата ще бъде не особено наситена на новини.

Най-важни сред предстоящите събития са данните за лошите и преструктурираните кредити на банковата система към края на септември, които Българска народна банка ще публикува в петък. От статистиката на БНБ същия ден ще стане ясно изменението на кредитния портфейл на банките през септември.

Към края на август делът на лошите и преструктурирани кредити се увеличи за пети пореден месец и достигна 7,4% от размера на всички кредити, като в стойностно отношение те са 2,75 млрд. лева.

През август общите кредити на банковата система не се измениха спрямо юли. На годишна база бе отчетен минимален ръст от 5,4% до 48,85 млрд. лв.

В корпоративния календар липсват значими новини, но предвид това, че наближава крайният срок за публикуване на деветмесечните отчети, който е 30 октомври, то е възможно някои дружества да обявят финансовите си резултати през настоящата седмица.

Това сториха вече Енемона, ФеърПлей, Ломско пиво.

В петък националната статистика ще разпространи данни за пазарните цени на жилищата за третото тримесечие на 2009 година.

В петък БНБ ще изнесе данни за за брутния външен дълг към края на август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:58 | 30.08.22 г.
fallback