fallback

Прокурори проверяват винарските изби в община Брезово

Местните вина ще се изследват за опасни за здравето вещества

13:52 | 13.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Апелативният прокурор на Пловдив Андрей Атанасов е възложил на Районната прокуратура в Пловдив извършването на спешна проверка на избите в община Брезово, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Уточнява се, че проверката е възложена с оглед на евентуално престъпление по чл. 350 ал. 1 от Наказателния кодекс (НК). Въпросната част от кодекса се отнася до производителите на храни или питиета, продаващи опасни за здравето проудкти. Наказанието при доказване на вина е до пет години затвор.

Ще се проверяват дейността на двете винарски изби, доставчиците и производителите на виното. Ще бъдат взети проби за лабораторен анализ, за да се установи съдържат ли вредни за здравето вещества. Ще бъдат проверени и лицата, които трябва да упражняват контрол върху качеството на продукцията при бутилирането й.

Проверката ще се извърши съвместно с „Икономическа полиция“, РИОКОЗ и Изпълнителната агенция по лозата и виното. Повод за нея е публикация в местни медии, че двете винарски изби от Брезово правят вино от спирт, вода и оцветители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:32 | 12.09.22 г.
fallback