fallback

ББР с ?8 млн. кредитна линия от Черноморската банка за търговия и развитие

ББР ще предоставя заеми с максимален срок 5 години и гратисен период до 18 месеца

08:15 | 12.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Българска банка за развитие (ББР) договори нови 8 млн. евро за финансиране на български малки и средни предприятия от Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР). Споразумението за кредитната линия бе подписано през уикенда в Солун от изпълнителния директор на ББР Сашо Чакалски и президента на Черноморската банка за търговия и развитие Хайретин Каплан.

Средствата са предназначени за създаване, модернизиране и разширяване на дейността на малките и средни предприятия. Кредити ще бъдат отпускани и за оборотен капитал, експортно и предекспортно финансиране на промишлени или селскостопански предприятия.

ББР ще предоставя заеми с максимален срок 5 години и гратисен период до 18 месеца, обясниха от банката.

Кредитната линия от Черноморската банка е втората поред, която ББР договаря за финансиране на българските малки и средни фирми. Досега банката е усвоила успешно над 13 млн. евро от финансовата институция.

Черноморската банка за търговия и развитие е създадена през 1998 г. от 11-те страни-членки на организацията за черноморско икономическо сътрудничество - Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Основната цел на международната финансова институция е да подпомага проекти за икономическо развитие и регионално сътрудничество. Капиталът на банката възлиза на 4,85 млрд. долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:19 | 07.09.22 г.
fallback