fallback

До 2 хил. лв. глоба за повреждане на общински път в София

При повторни нарушения глобата ще е от 500 до 3 хил. лв.

09:13 | 02.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Глоби от 300 до 2 хил. лв. предвижда новата общинска наредба за управление на общинските пътища в Столичната община, ако се повреждат или унищожават пътища, пътни съоръжения и прилежащите им части, ако по тях се движат извънгабаритни и тежки камиони без разрешение от общината или се разпиляват опасни за хората и околната среда вещества.

Новата наредба е обявена от общината за общественото обсъждане.

Същият размер на глобата ще понасят и извършващите дейности, застрашаващи безопасността на движението или използването на пътя, както и тези, които предизвикват спиране на движението без надлежното разрешение.

С глоба ще се наказват и извършваните по пътищата в Столичната община без разрешение от администрацията строителни и ремонтни работи по пътя, извън границите на населените места, прокарването на нови и ремонта на съществуващи телефонни, електропроводни, напоителни и други канали.

Санкции ще има и когато без разрешение са открити нови или ремонтирани съществуващи крайпътни обекти за обслужване на пътници и превозни средства, а също и при изграждане на пътни връзки към тези обекти или към съседни имоти. Изграждането на рекламни съоръжения и поставянето на рекламни материали без разрешение също ще бъде санкционирано.

При повторни нарушения глобата ще е от 500 до 3 хил. лв.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:07 | 06.09.22 г.
fallback