fallback

Ще търсят нефт и газ край Хасково

Открива се конкурсна процедура за проучванията, чийто срок ще е пет години

12:12 | 30.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Правителството откри процедура за търсене на нефт и газ в Блок 1-18 Тракия, който се намира на територията на област Хасково, съобщи правителствената информационна служба.

Срокът на разрешението за търсене и проучване ще бъде пет години.

Конкурсът ще бъде на 150-ия ден от датата на обнародване на решението в Официалния вестник на Европейския съюз.

С друго решение на концесия за 25 години бе предоставено находището за строителни материали „Караново“. То е в землището на с. Караново, община Айтос. Концесионер ще бъде „Латит“ ООД, Банкя. За срока на договора дружеството ще инвестира в кариерата над 628 хил. лв. Очакваният средногодишен добив е 100 хил. тона суровина.

Община Айтос ще получава 30 на сто от концесионното възнаграждение.

Правителството даде съгласието си министърът на околната среда и водите да издаде две разрешения за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми.

„Трейс Рисорсиз“ ЕООД ще оперира три години в площта „Росоман“, която е разположена на територията на общините Божурище и Перник. Площта е с размер 21,20 кв. км. Инвестиционният план на дружеството е за 698 хил. долара, в това число и 20 хил. долара за мероприятия по опазване на околната среда.

„Бългериан Енерджи Корпорейшън“ ЕООД пък получи разрешение за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площта „Сакар“. Тя се намира на територията на общините Свиленград и Тополовград и е 187,60 кв. км. Срокът на разрешението е три години. Проектираният размер на инвестициите е 2,1 млн. евро, от които 153 хил. евро са за опазване на околната среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:47 | 13.09.22 г.
fallback