fallback

Избраха нов изпълнителен директор на Булгартрансгаз

Освен Иван Дреновички, в настоящия състав на Съвета на директорите влизат, запазвайки постовете си, досегашният му председател Атанас Съйков и зам.-председател Евгени Попов

12:55 | 26.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Съветът на директорите на „Булгартрансгаз“ на свое заседание тази сутрин избра Иван Дреновички за изпълнителен директор, съобщиха за Investor.bg от компанията, която влиза в Български енергиен холдинг (БЕХ).

Преди дни досегашният изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“ Ангел Семерджиев беше определен от Министерски съвет за председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Дреновички едва от вчера е член на Съвета на директорите на „Булгартрансгаз“, когато на свое заседание СД на Български енергиен холдинг (БЕХ) го избра в управлението на подконтролната си фирма.

На вчерашното си заседание ръководството на Енергийния холдинг реши и газопреносното дружество да бъде управлявано от тричленен съвет на директорите, вместо от досегашния 5-членен.

Затова от досегашния Съвет на директорите на „Булгартрансгаз” бяха освободени Мичо Райковски, Николай Кратунов и изпълнителния директор Ангел Семерджиев, който пое ръководството на ДКЕВР.

Освен Иван Дреновички, в настоящия състав на СД влизат, запазвайки постовете си, досегашният му председател Атанас Съйков и зам.-председател Евгени Попов.

Новоизбраният изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“ е завършил Американския университет в България. Работил е като съветник по икономическите въпроси в посолството на САЩ в България. През последните две години Дреновички е управлявал създадена от него международна консултантска компания в сферата на енергетиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:27 | 06.09.22 г.
fallback