fallback

Бави се договарянето на минималните осигурителни доходи за 2010 г.

Срокът за договаряне на минималните осигурителни доходи по икономически дейности се удължава до 30 септември

15:40 | 25.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Досега са подписани споразумения за 41 икономически дейности, в които работят над 1,38 млн. лица, отчете на днешното си заседание работната група по договаряне на минималните осигурителни доходи по икономически дейности и основни групи професии за 2010 г., съобщиха от Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

Общият брой на икономическите дейности, по които следва да се извърши договаряне за следващата година, е 73, т.е. за 32 икономически дейности още се бави сключването на споразумения между работодателите и синдикатите за размерите на минималните осигурителни доходи по основни групи професии.

С цел да се стимулира процесът на договаряне между социалните партньори и да се определят реалните възможности за нарастване на минималните осигурителни доходи през 2010 г. или запазване на нивото на 2009 г. - в областите, където има най-голям спад на производството и влошени икономически показатели през тази година - работната група реши да удължи срока за договаряне до 30 септември 2009 г., съобщават още от министерството.

Представителите на синдикатите и работодателите в работната група се ангажират да подпомогнат процеса на договаряне за икономическите дейности, където преговорите между двете страни се осъществяват по-трудно и има различия в позициите им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:40 | 14.09.22 г.
fallback