fallback

КФН потвърди проспект за облигации на Ален мак

Регулаторния орган задължи посредника ВИП-7 АД да освободи Иван Вълков като член на СД

14:28 | 24.09.09 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия корпоративни облигации, издадена от Ален мак АД, гр. Пловдив, съобщиха от надзорния орган.

Емисията е в размер на 592 000 евро, разпределени в 592 броя обикновени облигации с номинална стойност 1 000 евро всяка, с фиксирана лихва в размер на 11% на годишна база, платима на 3 месеца.

Срокът на облигационния заем е 27 месеца, считано от 26 март 2009 г. и дата на падеж 26 юни 2011 г. Комисията е вписала емисията в регистъра си.

Регулаторният орган потвърди и допълнение към проспект, одобрен от КФН на 11 март 2009 г., за първично публично предлагане на емисия акции, издадена от Орфей клуб уелнес АД, гр. Пловдив. Допълнението касае промяна в Управителния съвет, като на мястото на Йордан Детев, член на УС е избрана Калина Нейчева.

КФН задължи "Варненски инвестиционен посредник (ВИП - 7)" АД да освободи Иван Вълков като член на Съвета на директорите на дружеството. Мотивираното решение за прилагане на принудителна административна мярка е неподаването в законовия срок от страна на инвестиционния посредник уведомление в КФН с искане за одобрение на Вълков за член на СД. Освен това лицето не отговаря на изискванията на ЗПФИ относно квалификация и професионален опит за заемане на въпросната длъжност.

Комисията е решила още да признае придобитата от Надя Петрова квалификация за извършване на дейност като инвестиционен консултант.

Свързани компании:

Ален мак АД първа емисия облигации(9E7A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:34 | 06.09.22 г.
fallback