fallback

Екоминистерството ще дава старите си компютри за преработка

До този момент разрешение за организация по оползотворяване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване притежават десет организации

12:07 | 24.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Министерство на околната среда и водите (МОСВ) е поело инициатива за сключване на договор с някоя от лицензираните организации по оползотворяване на излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване, съобщиха от министерството.

Министерството е приканило и другите 14 министерства да предприемат същото.

В резултат на дейността на държавната администрация периодично се образуват голямо количество отпадъци - излезли от употреба компютри, монитори, принтери, копирни машини, газоразрядни лампи и т.н., които според действащото законодателство трябва да бъдат събирани и третирани по екологосъобразен начин.

МОСВ апелира към администрациите да се договорят с организациите по оползотворяване с цел излезлите от употреба уреди да бъдат събирани и третирани от лица, притежаващи необходимото разрешение за извършване на тези дейности.

Договор може да бъде сключен, след като организациите по оползотворяване представят на администрациите конкретни предложения, включващи две основни изисквания. Това са: възможност за доставка в административните сгради на подходящи съдове за събиране на оборудването и периодичност на извозването на това оборудване със собствен транспорт и техника.

До този момент разрешение за организация по оползотворяване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване притежават десет организации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:34 | 23.08.22 г.
fallback