fallback

Холдинг Пътища с оборотен и условен кредит към ПИБ за 28 млн. евро

Кредитите са в резултат от преструктуриране на кредитната експозиция на Холдинг Пътища АД към Първа инвестиционна банка АД

15:39 | 23.09.09 г.

Във връзка с преструктуриране на кредитната експозиция на Холдинг Пътища АД към Първа инвестиционна банка АД, са сключени два нови договора за кредит, съобщи пътностроителното дружество чрез Бюлетин Investor.bg. Не се уточнява какви са били кредитите към ПИБ преди преструктурирането.

Сключен е договор за овърдрафт по разплащателна сметка в размер на 13 млн. евро за оборотни средства и договор за условен кредит в размер на 15 млн. евро за обезпечаване издаването на банкови гаранции.

На основание чл. 114 ал. 8 т. 1 от ЗППЦК за сключването им не се изисква решение на Общо събрание на акционерите, се казва в съобщението.

На 10 септември 2009 г. Холдинг Пътища АД свика Общо събрание с точка за изкупуване на чужди вземания и продажба на свои и чужди вземания в общ размер до 200 млн. евро.

В последните три месеца акциите на Холдинг Пътища АД поскъпват с 47% до 3,821 лв./бр. и 117,2 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:46 | 11.09.22 г.
fallback