fallback

Данни за брутния външен дълг през седмицата

В петък Монбат ще публикува месечните си данни за август

08:16 | 23.09.09 г.

Корпоративният и макроикономически календар през настоящата кратка работна седмица е беден откъм събития. Поради празничните дни седмицата за българските трейдъри и инвеститори ще бъде само три дни - БФБ-София ще отвори в сряда. Въпреки че събота (26 септември) е официален работен ден, то борсата няма да работи, тъй като платформата за търговия XETRA е съобразена с календара на Дойче Бьорзе, според който 26 септември е почивен ден.

В сряда е последният ден за придобиване на акции от капитала на Слънчев бряг Холдинг АД с право на глас в предстоящото Общо събрание на акционерите (ОСА) на дружеството. На ОСА, което е насрочено за 9 октомври, ще се гласуват промени в устава на компанията.

Желаещите да участват в ОСА на Холдинг Пътища, което е насрочено за 12 октомври, ще трябва да закупят акции от капитала му до петък, 25 септември. На ОСА акционерите ще гласуват за изкупуване на чужди вземания и продажбата им, заедно със собствени на дружеството на финансова институция. Вземанията трябва да са от български агенции и министерства, възникнали по изпълнението на проекти в общ размер до 200 млн. евро по фактури без ДДС.

В четвъртък Българска народна банка ще разпространи данни за брутния външен дълг към края на юли, както и за паричната статистика за същия месец.

Също в петък акумулаторният производител Монбат АД ще публикува месечните си данни за август. През юли темпът на спад на продажбите на дружеството се забави до 21% спрямо годишен спад от 50% в началото на годината.

Компанията повиши прогнозните си консолидирани продажби с близо 8% до 103,5 млн. лв. за 2009 година. Предишната прогноза, направена от УС на Монбат през май, бе за продажби в размер на 96,2 млн. лв. на консолидирана база за цялата 2009.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:46 | 03.09.22 г.
fallback