fallback

Преглед на печата за 18 септември

07:50 | 18.09.09 г.

Играем тото онлайн в. Стандарт

Чака ни революция в тотото. От Нова година ще пускаме фишове онлайн. Това обеща новият шеф на Спортния тотализатор Дамян Дамянов. Първият етап на модернизацията е да може да се залага до последния момент преди тегленето на тиража. Това ще става с нови терминали, които ще се открият в хипермаркети, молове и бензиностанции. За изграждането им тотализаторът чака 8-14 млн. лева помощ от държавата.

Данъчни отварят банкови досиета в. Стандарт

Данъчните ще гледат в банковите досиета на гражданите и в договорите за лизинг. Така ще засичат дали върху доходите, които обявяват пред банките, за да вземат кредит, са платили данъци. Например може да се окаже, че човек който с години прави месечни вноски по заем от 500-1000 лв., реално плаща данъци върху доходи от 300-400 лв. Достъпът на данъчните до кредитните досиета на гражданите беше обсъден на заседание на Консултативния съвет към Националната агенция за приходи. С промяната огромна част от сивите доходи ще излязат на светло.

Борисов: Името на следващия ни комисар е ясно, преговаряме за ресора в. Дневник

Името на следващия еврокомисар от България е ясно и одобрено от председателя на Еврокомисията, заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел късно в четвъртък вечерта. Той отказа да съобщи кого ще номинира за поста, но посочи, че въпросът е приключен. "Ние винаги обявяваме имената след като бъдат номинирани от партията," обясни Борисов, но отказа подробности. Думите му се разчитат като намек, че следващият комисар ще е от ГЕРБ. Като основен претендент се спряга външният министър Румяна Желева, която е бивш евродепутат.

Здравната каса плаща все повече за лечение в чужбина в. Дневник

Плащанията на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за лечение на българи в чужбина са се увеличили през тази година със 162%, отчетоха от институцията пред парламентарната здравна комисия. Докато през 2008 г. касата е платила 235 хил. лв. до 31 юли 2009 г. за тази цел са дадени 617 хил. лв., но от НЗОК не уточниха за колко пациенти. Парите са за спешна и неотложна помощ, която могат да получат всички здравноосигурени българи в страните от ЕС срещу европейска здравна карта, както и за тежки случаи, за които не може да се осигури лечение в България.

Съдебни изпълнители продават овце, килими и бордюри в. Новинар

Хотелиерско обзавеждане, телевизори, перални, килими, тротоарни плочи и бордюри, овце и преси за коса са сред вещите, които най-често се изземат от съдия-изпълнител при невъзможност на собственика им да погасява вноските си по кредит към банка, лизингова компания или друга фирма. Това сочат данните, публикувани в Регистъра на публичните продажби, качен на интернет страницата на Камарата на частните съдебни изпълнители. Заради финансовата криза хората нямат възможност да плащат заемите си и се налага имуществото им да бъде описано и продадено на публичен търг от частен съдебен изпълнител, обясни за „Новинар” председателят на камарата Георги Дичев.

Световната банка: Намалете още разходите в. Новинар

Българското правителство трябва да намали разходите с още 15 процента, заяви вчера Теодор Алърс, директор от Световната банка, отговарящ за стратегиите и операциите в Европа и Централна Азия, цитиран от БНР. По думите му управляващите не биха могли да избегнат допълнителното 15-процентно орязване на харчовете, тъй като през първите шест месеца на годината е разходвано повече, при положение, че приходите са свити. Той прогнозира, че разходите за тази година все пак ще са повече от приходите, макар и с малко. Преди седмици финансовият министър Симеон Дянков съкрати разходите във ведомствата с 15 процента.

Догодина най-високите пенсии ще са над 1000 лв. в. Сега

За пръв път от влизането в сила на пенсионната реформа преди 9 години възрастни хора ще могат да получават над 1000 лв. пенсия от следващата година. Пенсиите, отпуснати след 1 януари 2010 г., няма да бъдат ограничени от тавана, който в момента е 700 лв. Така хора, осигурявали се на максималния осигурителен доход от 1997 г. насам, ще получават около 4.5 пъти над средната пенсия, прогнозира пред "Сега" бившият управител на Националния осигурителен институт Йордан Христосков. В момента средната пенсия е 289 лв. Това означава, че догодина ще има хора, които ще получават и 1300 лв.

София си взима обратно "Топлофикация" в. Сега

Столичната община е поискала от държавата "Топлофикация" отново да стане общинско дружество. Писмо с такова искане е изпратено преди няколко седмици до правителството и преди дни на него е отговорено утвърдително, каза пред "Сега" председателят на Столичния общински съвет (СОС) Андрей Иванов.

Европроекти за реклама на България напълно зациклиха в. Сега

Шестте проекта за подпомагане на туризма за близо 40 млн. лв. по оперативна програма "Регионално развитие", които бяха подписани през декември миналата година, напълно зациклиха. Все още няма избран изпълнител за тях, въпреки че трябва да бъдат приключени до края на 2010 г. Това съобщи вчера Анелия Крушкова, председател на вече закритата Държавна агенция по туризъм. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:54 | 02.09.22 г.
fallback