fallback

Промените в данъчните закони ще се обсъждат първо с бизнеса

Чак след това идеите за законодателни промени ще се предлагат за одобрение на правителството

15:14 | 17.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Предложенията за промени в данъчното законодателство ще бъдат обсъждани първо с представителите на бизнеса и след това ще се предлагат за одобрение от правителството, заяви изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов пред членовете на Консултативния съвет вчера.

Целта е преди проектите за изменения да бъдат внесени в Министерски съвет представителите на бизнеса да изкажат своите идеи и предложения за подобряването им, се посочва в съобщението на НАП.

Било е решено също така занапред заседанията на Консултативния съвет да са открити за представителите на медиите и те да могат да присъстват на тях.

Членовете на Консултативния съвет, сред които са представители на големи работодателски организации, одиторски и счетоводни дружества и данъчни експерти от неправителствения сектор, отново са повдигнали въпроса за забраната на разплащания с големи суми в брой. Обсъдени са също мерките за борба с данъчните измами, както и различните подходи при извършването на ревизии.

Повишаването на ефективността на контролно-ревизионната дейност на НАП ще бъде основна тема на следващото редовно заседание на съвета, но преди това, през октомври, членовете му ще се съберат, за да обсъдят пакета с предложения за изменения в данъчните закони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:43 | 28.08.22 г.
fallback