fallback

Софарма спечели делото за допинг-скандала от Олимпиадата в Сидни

Върховният касационен съд е постановил, че не допуска касационно обжалване на решение на Софийския апелативен съд от 2005 година

14:36 | 17.09.09 г.

Осемгодишният съдебен спор във връзка с допинг-скандала от Олимпиадата в Сидни през 2000 година окончателно приключи в полза на Софарма АД, съобщиха от фармацевтичния производител.

По време на Олимпиадата трима от щангистите на националния отбор на България бяха уличени в употреба на забраненото вещество „Фуроземид“, за което се твърдеше, че е попаднало в пробите им в резултат от употребата на лекарството „Ороцетам“ - производство на Софарма АД.

Върховният касационен съд е постановил, че не допуска касационно обжалване на решение на Софийския апелативен съд от 2005 година. С това окончателно влиза в сила решението на Софийския апелативен съд, с което всички искове на БОК, БФВТ, Иван Славков, състезатели и треньори срещу Софарма АД са отхвърлени изцяло като неоснователни.

Като резултат от отхвърлянето на претенциите им ищците са осъдени солидарно да заплатят на Софарма АД всички разноски по делото за първа и въззивна инстанция, се казва още в съобщението.

Днес книжата на Софарма АД поскъпнаха с 4,6% до 4,37 лева за брой.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:02 | 09.09.22 г.
fallback