fallback

Намалиха цените на част от спрените от МРРБ проекти

Свалянето на цената е договорено по време на поредица от срещи с представители на местните власти и фирми-изпълнители на част от тези проекти

12:36 | 16.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Между 15 и 30 процента е свалена цената на част от проектите, по които Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) временно спря строително-монтажните работи, съобщиха от министерството.

Свалянето на цената е договорено по време на поредица от срещи с представители на местните власти и фирми-изпълнители на част от тези проекти. Целта на разговорите е да се намери решение как да продължи работата по проектите, тъй като дефицитът на министерството до края на настоящата година е 52 млн. лв., се посочва в съобщението.

МРРБ временно преустанови работата по 41 проекта, за които няма осигурено финансиране от държавния бюджет и определи 5 категории, в които след задълбочена преценка да постави всеки един от обектите.

В първа група са включени проекти, чието спиране може да доведе до риск за здравето и живота на хората. Във втора група са тези с национално значение. В третата група попадат проекти с осигурено финансиране от бюджета за 2009 г. Проектите от местно значение с над 90 на сто изпълнени строително-монтажни работи са в четвърта група. Всички останали проекти са включени в пета група.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:27 | 02.09.22 г.
fallback