fallback

Наложиха месечна глоба от близо 10 хил. лв. на Каменица за замърсяване

Причина за наложената глоба е неспазване на определените в разрешителното за заустване на отпадни води

15:38 | 14.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Текуща месечна санкция в размер на 9711 лв. наложи Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково на пивоварния завод в града, собственост на „Каменица” АД, съобщиха от инспекцията.

Причина за наложената глоба е неспазване на определените в разрешителното за заустване на отпадни води в повърхностен воден обект индивидуални емисионни ограничения.

При извършена през юли проверка на пречиствателната станция за отпадни води, собственост на пивоварния завод, е взета за анализ водна проба. Лабораторните резултати показват превишение на някои емисии, определени в разрешителното за заустване.

Над нормите е съдържанието на неразтворени вещества, амониев азот, фосфати и екстрахируеми вещества. Завишено е и количеството на химическата потребност от кислород.

Наложената текуща месечна санкция трябва да се заплаща със задна дата, т.е. от юли тази година, когато е установено нарушението.

Експертите от регионалната инспекция ще продължат да упражняват контрол на обекта, като при отчитане на нови стойности, санкцията ще бъде актуализирана или прекратена, ако замърсяването бъде преустановено, се посочва в съобщението.

През август миналата година РИОСВ Хасково наложи месечна санкция от 3330 лв. на Пивоварен завод – Хасково за същото нарушение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:54 | 13.09.22 г.
fallback