fallback

Данни за ПЧИ и платежния баланс за юли през седмицата

Днес ще очакваме данните за потребителската инфлация през август

08:10 | 14.09.09 г.

Днес националната статистика ще публикува данните за инфлацията и индексите на потребителските цени за август 2009 година. 

В понеделник също така ще бъдат въведени за търговия новите акции на Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ. Дружеството увеличи капитала си с 5 980 000 лева чрез издаване на същия брой акции с номинал 1 лев, в резултат на което капиталът му нарасна до 20 930 000 лева.

В проспекта на Блек Сий Инвестмънт е записано, че постъпленията от увеличението ще бъдат използвани за инвестиции в недвижими имоти. Дружеството притежава множество имоти в Пловдив, София, к.к. Слънчев бряг, Смолян и др. Имотите са разнообразни – пасища, горски масиви, сгради, земеделски земи и др.

Утре НСИ ще изнесе данни за доходите, разходите и потреблението на домакинствата през юли 2009.

В сряда, 16 септември, ще се проведе извънредно ОСА на Българо-Американска Кредитна Банка АД. На него ще се гласува за синхронизиране на устава на банката с последните промени в Закона за кредитните институции в сила от 31 март 2009 г. и Закона за публично предлагане на ценни книжа в сила от 27 март 2009 г.

Също в сряда Българска народна банка (БНБ) ще изнесе данни за платежния баланс за юли, външната търговия за юни и преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) за юли месец.

През юни месец ПЧИ в България възлязоха на 392 млн. евро и покриха 1,5 пъти дефицита по текущата сметка за същия месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:24 | 13.09.22 г.
fallback