fallback

Преглед на печата за 11 септември

07:41 | 11.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Дянков: Няма да свиваме още разходи, търсим нови приходи в. Дневник

Въпреки новите бюджетни дефицити, които се отварят в различни сфери, правителството няма да съкращава допълнително разходи през тази година извън вече обявените 15%. Това съобщи финансовият министър пред БНР в четвъртък, когато в страната пристигна мисия на МВФ и експерти на Европейската комисия, за да направят преглед на състоянието на бюджета и оценка на мерките, предприети от кабинета. По думите на Симеон Дянков администрацията ще се фокусира още повече върху повишаването на приходите, като ще се търси експертизата на фонда и Брюксел.

14 български фирми влизат в Топ 500 на Източна Европа в. Сега

14 български фирми, предимно от енергетиката, влязоха в третата поредна годишна класация Топ 500 на най-големите и динамично развиващи се фирми в Централна и Източна Европа, изготвена от международната одиторска компания "Делойт". На първо място сред нашите компании е "ЛУКойл Нефтохим", следвана от Българския енергиен холдинг, "Мобилтел", "Овергаз", БТК и др.

За пореден път най-просперираща в Източна Европа е полската компания за преработка и дистрибуция на течни горива PKN Orlen, следвана от унгарската газова MOL и украинския "Метинвест Холдинг".

До 720 лв. ще получават работници при фалит на фирмата в. Сега

До 720 лв. месечно обезщетение ще получават работниците при фалит на предприятието. Това са се разбрали социалните партньори при обсъжданията на пакет от антикризисни мерки в комисия към Националния съвет за тристранно сътрудничество вчера. Съгласие за тази промяна има и от страна на кабинета. Обезщетението може да се плаща до 3 месеца. Досега фонд "Гарантирани вземания на работници и служители" изплащаше до 2.5 минимални заплати (600 лв.), промяната предвижда сумата да бъде увеличена на три минимални заплати.

EK ще подкрепи България за компенсации за затворените реактори в. Новинар

Европейската комисия се ангажира да внесе предложение в Европейския съвет и в Европарламента да бъдат отпуснати допълнителни 300 млн. евро компенсация за двата спрени ядрени реактора на АЕЦ "Козлодуй". Това заяви председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу на пресконференция след среща с българския премиер Бойко Борисов вчера в Брюксел. Също така Барозу подчера, че следващите месеци ще бъдат изключително важни за отношенията между страната ни и ЕС.

Приветствам силните думи, с които министър-председателят изрази намерението си да се пребори с корупцията и да прояви нулева толерантност в държавните власти в България на всички равнища, добави шефът на ЕК. Барозу подчерта, че до 2013 година страната ни ще може да усвои 6,850 млрд. евро от структурните фондове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:49 | 29.08.22 г.
fallback