fallback

Започват проверки за безопасността на железопътните превози

Ще се изготви и списък с онези железопътни участъци, които застрашават безопасността

11:08 | 09.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Изпълнителната агенция „Железопътна администрация“ започва назначените от заместник-министъра на транспорта Камен Кичев проверки, свързани с контрола и управлението на безопасността на железопътните превози. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Проверките включват подробна справка за наличния парк по видове, година на производство и въвеждане в експлоатация. Данните ще установят доколко наличният подвижен състав отговаря на европейските стандарти за безопасност на движението. Ще се изготви и списък с онези железопътни участъци, които застрашават безопасността.

На тази база ще се изработи план за действие, който включва неотложни мерки за повишаване безопасността на железопътния транспорт у нас, се посочва в съобщението.

МТИТС, съвместно с Изпълнителната агенция „Железопътна администрация“, БДЖ ЕАД и Националната компания „Железопътна инфраструктура“, подготвят 10-годишна програма за модернизация на подвижния състав и железопътната инфраструктура, както и за привеждането им в пълно съответствие с европейските стандарти за безопасност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:44 | 07.09.22 г.
fallback