fallback

Обявяват конкурсите за строител на завода за боклука на София

Конкурсите за строителството на двете инсталации ще са за пълен инженеринг на обектите

17:22 | 08.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

През следващата седмица Столичната община ще обяви конкурсите за избори на строители на инсталациите за компостиране и за механично-биологично третиране на отпадъците, както и за строителен надзор на обектите.

Това обяви пред съветниците от комисията по финанси на Столичния общински съвет (СОС) заместник-кметът Мария Бояджийска. Днес комисията разгледа тръжната документация за процедурите, която трябва да бъде гласувана на заседанието на съвета в четвъртък, предаде БТА.

Конкурсите за строителството на двете инсталации ще са за пълен инженеринг на обектите.

Според документацията строителството ще трябва да е за общо 36 месеца с 12-месечен гаранционен период за отстраняване на евентуални дефекти.

Кандидатите трябва да имат оборот от минимум 200 млн. евро, ако кандидатстват за строители на механично-биологично третиране, минимум 40 млн. евро - за инсталацията за компостиране, и минимум 10 млн. евро за строителен надзор. Изискванията са за минимален оборот през последните три години.

Освен това се изисква от кандидатите за строителство на инсталациите да са построили поне една подобна инсталация през последните години с капацитет 200 хил. тона годишно или две инсталации с капацитет по 100 хил. тона.

През октомври се очаква СОС да разгледа и тръжната документация за строител на депото за отпадъци към инсталациите за третиране на отпадъци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:29 | 12.09.22 г.
fallback