fallback

Предлагат микропредприятията да не изготвят годишни счетоводни отчети

Така ще се облекчи административната тежест върху тях

19:21 | 07.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Страната ни ще подкрепи възможността държавите членки на Европейския съюз да могат да освобождават микропредприятия от изготвянето на годишни счетоводни финансови отчети, с което ще се облекчи административната тежест върху тях.

Това решение е взето на днешното редовно заседание на Съвета по европейски въпроси, председателствано от заместник-министъра на външните работи Красимир Костов, съобщи правителствената информационна служба.

По думите на Костов страната ни подкрепя развитието в тази област, доколкото не се нарушава прозрачността и качеството на информацията, представяна във финансовите отчети.

От мярката, която е част от плана на ЕС за икономическо възстановяване, ще могат да се възползват предприятия с определени икономически показатели: балансова стойност на активите към 31 декември за съответната година от 500 хил. евро, нетни приходи от продажби за годината - до 1 млн. евро, и средна численост на персонала - до 10 души.

Междуведомствена работна група предстои да изготви анализ на икономическите ефекти от подобна мярка в подкрепа на бизнеса в България в условията на икономическа криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:45 | 31.08.22 г.
fallback