fallback

Петрол АД приветства Дянков за ежедневното отчитане на бензиностанциите

За първото полугодие на 2009 г. Петрол АД реализира 4,2 млн. лв. консолидирана загуба и 479 млн. лв. консолидирани продажби.

14:10 | 04.09.09 г.

Приветствам решението на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков да извърши необходимата промяна в Наредба Н-18 на МФ, с която се задължават търговците на течни горива да отчитат действителните си обороти в реално време, се казва в прессъобщение на Митко Събев, председател на Съвета на директорите на Петрол холдинг АД.

"С този акт държавата, в лицето на Министерството на финансите, доказва своята политическа воля да спре контрабандата и ликвидира „сивия” сектор в търговията с горива, който ощетява държавния бюджет и изкривява пазара.

Още преди 6 години Петрол АД призова за изграждането на интегрирана онлайн система между бензиностанциите и данъчните поделения като най-ефективния начин за въвеждането на пълна отчетност, прекратяване на укриването на обороти и неплащането на акцизи и ДДС от страна на некоректни търговци.

Инициативата на Петрол АД беше подкрепена от всички стратегически компании в сектора на търговията с горива, обединени в Българската петролна и газова асоциация", се казва още в писмото на Митко Събев.

Част от икономическата група на Петрол холдинг АД са дружествата за търговия с горива Петрол АД, Нафтекс Петрол ЕООД, Рос Ойл ЕООД, Петрол Транс Експрес ЕООД, Петрол Техника ЕООД, Петрол Газ ООД и Петрол Трейд ЕООД.

За първото полугодие на 2009 г. Петрол АД реализира 4,2 млн. лв. консолидирана загуба и 479 млн. лв. консолидирани продажби.

За последните 3 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 21,43% до 5,5 лв. за акция и 601 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:30 | 04.09.22 г.
fallback