fallback

Преглед на печата за 3 септември

08:07 | 03.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Проверява се как Георги Гергов взе Пловдивския панаир

в. Дневник

Министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е разпоредил проверка как е било променено акционерното участие в "Международен панаир - Пловдив", в резултат на което държавата загуби мажоритарния си дял и той премина под контрола на туристическия бос Георги Гергов. "Сделката с държавната компания е най-странната през последните години. Проблемът е, че сегашното ръководство на панаира отказва да предостави на министерството всякаква информация за извършваните промени, тъй като държавата не е мажоритарен собственик", съобщи Трайков. Гергов стана мажоритарен собственик на панаира не без съдействието на министрите на икономиката от предишния кабинет, при които след неколкократно увеличение на капитала и включване на активи от почивни бази на Златни пясъци акционерното участие на държавата непрекъснато намаляваше.

Транспортното министерство: пътниците на SkyEurope трябва да си търсят правата

в. Дневник

Фалиралата словашка компания SkyEurope трябва при анулиране на полетите от и до България да възстанови стойността на билета или да осигури алтернативен маршрут на пътниците, съобщиха от Министерството на транспорта. Причината е, че в Главната дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" (ГДГВА) не е постъпвало уведомление за окончателно прекратяване на дейността на авиокомпанията, което би било придружено от отнемане и на временния лиценз. Като последствие отмяната на полети и правата на пътниците в тези случаи попадат в обхвата на Регламент 261/2004, който установява общите правила за обезщетяване и съдействие на пътници в случаи на отказан достъп на борда и анулиране или продължително закъснение на полети, добавят от министерството.

По-малко хора в бордовете на държавните фирми, старите членове остават засега

в. Дневник

Намалява се броя на членовете на управителните съвети в търговските дружества към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това е решило днес правителството, съобщи правителствената информационна служба. Кабинетът е одобрил доклад на министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев. Целта е ограничаване на разходите за управление в едноличните търговски дружества с държавно участие в капитала и на негативното влияние на финансовата криза върху техните резултати. Промяната засяга пет държавни дружества - "Геопланпроект", "Фондът за местно самоуправление" известен като ФЛАГ, "Автомагистрали", "Техноекспортстрой", както и ВиК-тата в Ловеч и Бургас.

Транспортното министерство може да спре скандална сделка за летище

в. Новинар

Транспортното министерство може да анулира сделката за продажбата на летище Търговище на 20-годишен мъж, чиято фирма спечели търга за закупуването му, съобщиха вчера от ведомството. Процедурата по продажбата беше започната от кабинета „Станишев”, който реши да продаде аеропорта в последните дни от управлението си. Теренът няма статут на летище от 10 години. Предишните управляващи дадоха ход на продажбата на терена на 17 юли, а фирмата победител е учредена на 29 юли. Тя е "Летище Търговище 2009" и е собственост на 20-годишния Иво Петров от Добрич.

Тотото с 200 бона на червено

в. Стандарт

Българският спортен тотализатор е регистрирал загуби от 200 000 лева. Това съобщи министърът на спорта Свилен Нейков пред парламентарната комисия по образование. По думите му директорите на всичките 10 дирекции в страната ще се отчитат за загубите на тотализатора. Шефът на комисията по образование и депутат от "Атака" Огнян Стоичков бе категоричен, че не може хазартът да е на минус и никъде в света не се случва такова нещо. Изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор (БСТ) Иван Иванов е подал оставка, която е на бюрото на Свилен Нейков, научи "Стандарт".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:44 | 08.09.22 г.
fallback