fallback

Три бизнес дами на финала в надпреварата за „Мениджър на годината“

Най-добрият мениджър на страната за 2009 година ще бъде обявен на 8 октомври, като ще бъде избран от десет финалисти

17:10 | 02.09.09 г.

Три бизнес дами се класираха във финалната десетка за конкурса „Мениджър на годината 2009”, съобщиха от списание „Мениджър”, което организира конкурса в партньорство с консултантската компания „Делойт”. Инвестор.БГ е медиен партньор на конкурса.

Най-добрият мениджър на България за 2009 година ще бъде обявен на 8 октомври, като ще бъде избран от десетте финалисти, които са (по азбучен ред):

- Даниела Петкова, главен изпълнителен директор на ПОК „Доверие“ АД; - Иван Василев, управител на „ТНТ България” ЕООД; - Лъчезар Цоцорков, изпълнителен директор на „Асарел Медет” АД; - Николай Филипов, управител на „Хенди-тел”; - Райна Миткова-Тодорова, управител на „ЕОС Матрикс” ООД; - Стефан Софиянски, председател на управителния съвет и изпълнителен директор на ЗК „Лев Инс“ АД; - Теодора Георгиева, изпълнителен директор на „ОМВ България” ООД; - Тодор Желязков, управител на „Елтрак България” ЕООД; - Тодор Костов, изпълнителен директор на „Холсим България” АД; - Франко Дел Фабро, изпълнителен директор на „Крафт Фуудс България”.

Националният конкурс „Мениджър на годината” се провежда за втори път в България. Миналата година призът отиде при изпълнителния директор на “Приста oйл” ЕАД Валентин Трифонов.

Тази година документи за участие подадоха 83 висши мениджъри, 20 от които – жени. Чуждите мениджъри, които управляват компании в страната, са 8.

Най-много документи за конкурса са подадени от мениджъри, свързани с информационни технологии и комуникации - те са 17%. Втори се нареждат ръководителите на компании за строителство и недвижими имоти – 15%. Мениджърите на банки и финансови компании са 10%. Значително по-малко от миналата година са кандидатите от машиностроенето и други области на производство в тежката промишленост – под 10%.

„Няма промяна в методологията на конкурса. Разликата е, че се прилага в една коренно необичайна година – годината на световна финансова криза. И макар да оценяваме управленските практики и финансовите резултати за един по-обширен период – предходните три години, няма как последните 12 месеца да не дадат своето отражение“, коментираха от „Делойт”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:13 | 10.09.22 г.
fallback