fallback

Русия моли България да определи участието си в енергийните проекти

Борисов е заявил, че това може да стане в едномесечен срок

21:35 | 01.09.09 г.

Русия моли България в най-кратки срокове да определи участието си в съвместните проекти и е готова да предостави цялата необходима информация, е заявил руският премиер Владимир Путин на срещата с българския си колега Бойко Борисов, предаде БТА, позовавайки се на ИТАР-ТАСС. 

Министър-председателят Бойко Борисов се е срещнал с руския му колега Владимир Путин в полския град Гданск, на която среща се очакваше двамата да обсъдят енергийните проекти на двете страни - газопровода Южен поток, петролопровода Бургас – Александруполис и строежа на АЕЦ Белене.

"Ние с разбиране се отнасяме към необходимостта новият кабинет да се запознае с материалите, макар че всички тези документи са открити, ние ще ви предоставим всички възможности да се запознаете", е казал Путин на Борисов.

"Единственото, за което ви молим, е да определите участието си колкото е възможно по-скоро", е казал още Путин. Борисов от своя страна е заявил, че това може да стане в едномесечен срок.

Още в стъпването си в длъжност новото правителство на Бойко Борисов заяви, че е необходимо да преразгледа задълженията си в споразуменията с Русия по енергийните проекти с цел проверка до колко те отговарят на интересите на страната ни.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:35 | 07.09.22 г.
fallback