fallback

Освободиха от длъжност шефа на „Управление на собствеността“ в парламента

Проверяват се сделки за компютри и принтери за НС, които може да се окажат неизгодни

14:49 | 01.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Директорът на дирекция "Управление на собствеността" към Народното събрание Димитър Радонов е освободен от длъжност по негово желание, съобщи председателят на НС Цецка Цачева на пресконференция, на която представи законодателната програма на парламента за септември.

Цачева посочи, че Радонов е бил назначен на поста на намалено работно време, за да бъде заобиколен закон, който предвижда тази длъжност да се заема след конкурс.

Тя съобщи, че в края на декември 2008 г. е сключен договор за закупуване на компютри и принтери за Народното събрание на стойност 522 324 лева с ДДС, като единичната цена на преносим компютър е 2570 лв. без ДДС. По думите й такива компютри в търговските вериги струват 980 лв.

Цачева посочи, че, според специалисти по такава техника, цената е завишена и договорът е изпратен на разследващите органи, за да се прецени каква е загубата за Народното събрание от тази обществена поръчка.

Административният щат на Народното събрание е намален с 90 бройки, като в по-голямата част става въпрос за служители, навършили пенсионна възраст, обяви Цачева, цитирана от БТА. От тях ефективно съкратени са 12 служители, чиито отдели са били създадени в края на мандата на 40-то Народно събрание. По думите на Цачева това са длъжности, създадени за конкретни хора, и са ненужни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:09 | 13.09.22 г.
fallback