fallback

Инвестират 25 млн. евро в инсталация за горива от висок клас у нас

Компанията "Инса ойл" въведе системата в експлоатация в средата на октомври тази година

15:04 | 31.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Компанията за производство и търговия с петролни продукти „Инса Ойл” инвестира 25 млн. евро в инсталация за производство на горива от най-висок клас, съобщиха от компанията.

Системата ще бъде въведена в експлоатация в средата на октомври тази година. Тя е от типа сяроочистка и ще разшири собственото производство на компанията с до 115 хил. т гориво годишно.

Инсталацията прилага технология за производство на максимално пречистени от сяра горива, като използва метода на десулфуриране на средно дестилатни фракции чрез водород. В резултат от октомври фирмата ще предлага дизелово гориво, отговарящо на най-високия европейски стандарт – Евро-5, се посочва в съобщението.

Според него съдържанието на сяра в горивото не може да надвишава 10 частици на един милион (10 ppm). Произвежданият от инсталацията промишлен газьол също ще отговаря на европейските изисквания, които влизат в сила от следващата година. Съставът на сяра в него не може да бъде повече от 0,1%.

За изграждането на новата сяроочистка „Инса Ойл” има издадено комплексно разрешително от Министерство на околната среда и водите от началото на 2009 г.

Инвестицията ще разкрие над 50 нови работни места в компанията.

„Инса Ойл” е част от групата компании „Инса”. В нея влизат още „Инса Газ” - търговска база за съхранение и търговия с газ пропан-бутан, „Инса Порт” – складова петролна база с транспортен жп и авто терминал, компанията за производство на моторни, трансмисионни и индустриални масла „Инса” ЕООД и медицински център „Св. Елисавета”. В компаниите работят над 450 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:22 | 13.09.22 г.
fallback