fallback

Туркменистан кани български фирми да строят енергийни обекти

Ще се проучат и възможностите за откриване на Търговски център на България в Туркменистан и подобен център на Туркменистан в България

14:09 | 27.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

В Туркменистан се извършва огромно строителство, свързано с инфраструктурата и енергетиката, и това е голяма възможност за българските строителни фирми да стъпят в региона, смята председателят на Търговско-промишлената палата на Туркменистан Палван Таганов, който днес се срещна в София с председателя на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов. 

Цветан Симеонов и Палван Таганов са обсъдили възможностите за участие на български фирми в инвестиционния форум в Ашхабат в периода 15-18 октомври 2009 г., съобщиха от БТПП.

По време на разговорите между председателите на двете палати са се дискутирали и възможностите за засилване като цяло на сътрудничеството и създаване на нови възможности за български и туркменистански фирми за коопериране и търговски обмен.

Решено е през май 2010 г. бизнес-делегация от Туркменистан да участва в бизнес борса, организирана от БТПП, и да разгледа международния панаир в Пловдив.

Ще се проучат и възможностите за откриване на Търговски център на България в Туркменистан и подобен център на Туркменистан в България с търговски площи, където бизнесът ще може да организира продажба на традиционни стоки, имащи водещи позиции в експортните листи на двете страни.

Днешната среща е в рамките на официалната визита на президента на Туркменистан в България в периода 25-27 август 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:58 | 27.08.09 г.
fallback