fallback

Освободиха от длъжност директора на агенцията за одит на средствата от ЕС

Мотивът за освобождаването е, че като ръководител на ведомството Райка Онцова своевременно не е уведомила вицепремиера за получени писма от ЕК

17:54 | 26.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков освободи изпълнителния директор на ИА "Одит на средствата от Европейския съюз" Райка Онцова, съобщиха от правителствената информационна служба.

Мотивът за освобождаването й е, че като ръководител на ведомството Онцова своевременно не е уведомила вицепремиера за получени писма от Европейската комисия и спешните мерки, които трябва да се предприемат за отстраняване на пропуските.

По този начин информацията не е достигнала своевременно до министър-председателя и всички компетентни органи.

На 12 и 13 август Европейската комисия е изпратила писма относно процедурите за оценка на съответствието на оперативните програми "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика", "Транспорт" и "Техническа помощ".

Те се изпращат чрез европейската информационна система, а адресати са изпълнителния директор на ИА "Одит на средствата от ЕС" и управляващите органи на оперативните програми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:31 | 10.09.22 г.
fallback