fallback

КФН разреши вливане между пенсионни фондове от групата на Химимпорт инвест

ПОД Лукойл Гарант България АД се влива в ПОАД ЦКБ-Сила АД

14:42 | 26.08.09 г.

Комисията за финансов надзор разреши вливане на ПОД Лукойл Гарант България АД в ПОАД ЦКБ – Сила АД, съобщи регулаторният орган.

Според уеб страницата на Химимпорт АД дружеството притежава непряко 99,26% от ПОАД ЦКБ-Сила АД чрез дъщерното ЦКБ Груп ЕАД.

С 84,6% дял в капитала на ПОД Лукойл Гарант България АД е Химимпорт инвест АД. От своя страна Химимпорт инвест притежава 76,57% Химимпорт АД.

КФН преценява, че са спазени изискванията на нормативната уредба, платежоспособността на приемащото дружество след преобразуването е доказана и интересите на осигурените лица и пенсионерите са запазени.

В резултат на вливането ПОАД ЦКБ - Сила АД става универсален правоприемник на ПОД Лукойл Гарант - България АД, което се прекратява без ликвидация.

Управляваните от ПОД Лукойл Гарант - България АД пенсионни фондове се вливат във фондовете, управлявани от ПОАД ЦКБ - Сила АД.

Дружествата, участващи в преобразуването, са уредили както гаранциите за запазването на правата на осигурените лица и пенсионерите, така и задълженията, които поемат към тях във връзка с преобразуването. Предвидените в тази насока мерки включват:

- в управляваните от ПОАД ЦКБ - Сила АД пенсионни фондове се разкриват индивидуални партиди за всяко осигурено лице и пенсионер, преминал от фондовете, управлявани от ПОД Лукойл Гарант – България АД, като по всяка партида се прехвърля пълният размер на натрупаните средства;

- при определяне на съотношението на замяна на дяловете между съответните по вид фондове средствата по всяка партида, която се закрива в преобразуващ се фонд, трябва да са равни на средствата по съответната партида, която се открива в съответния управляван от ПОАД ЦКБ - Сила АД пенсионен фонд;

- запазват се и се гарантират правата на пенсионерите на ПОД Лукойл Гарант - България АД, като ПОАД ЦКБ - Сила АД изплаща отпуснатите пенсии в размерите и при условията, посочени в сключените пенсионни договори;

- в ПОАД ЦКБ - Сила АД и управляваните от него пенсионни фондове се запазва осигурителната история на осигурените лица, пенсионерите, осигурителите и другите осигурители.

ПОАД ЦКБ - Сила АД е поело задължението да уведоми персонално осигурените лица, пенсионерите, осигурителите и другите осигурители в управляваните от ПОД Лукойл Гарант – България АД пенсионни фондове за извършеното преобразуване и за правата им във връзка с това, както и допълнително да публикува в два централни ежедневника и на интернет страниците на двете дружества информация за преобразуването.

Свързани компании:

Химимпорт АД - привилегировани акции - падежирали през юни 2016 г.(6C4P)

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:55 | 31.08.22 г.
fallback