fallback

Дадоха разрешение за проучване на подземни богатства на три фирми

Проучванията се правят за сметка на фирмите, получили разрешение

12:21 | 26.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Министерският съвет разреши на днешното си заседание да се направи проучване на подземни богатства (скалнооблицовъчни материали) в района на общините Ивайловград и Калояново, съобщи правителствената информационна служба.

Съгласно Закона за подземните богатства (ЗПБ) правителството предостави разрешение за срок от 1 година на фирма "Геотул" ООД, гр. София за проучвателни дейности на скалнооблицовъчните материали в площ "Плаки" в землището на с. Кобилино, община Ивайловград, област Хасково. Заявеният размер на площта е 0,03 кв. км.

Правителството разреши на ЕТ "Анчос-Ангел Христов", гр. Крумовград да проучи скалнооблицовъчните материали в площ "Червения дол" в землището на с. Соколенци, община Ивайловград, област Хасково. Заявеният размер на площта е 0,13 кв. км. Срокът за исканото разрешение е 18 месеца.

Фирма "Холсим Кариерни Материали Пловдив", гр. Пловдив получи разрешение да направи проучване на строителни материали в площ "Инджова върба-2". Тя е в землището на с. Ръжево Конаре, община Калояново, област Пловдив. Размерът й е 0,33 кв. км, а срокът за разрешението е 1 година.

Проучванията се правят за сметка на фирмите, получили разрешение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:12 | 06.09.22 г.
fallback