fallback

Смениха изцяло Съвета на директорите на АЕЦ Козлодуй

Съветът на директорите на БЕХ реши неговите членове да излязат от ръководствата на дъщерните дружества на холдинга

18:08 | 25.08.09 г.

Милена Ценова, Димитър Ангелов и Костадин Димитров са новите членове на Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй” ЕАД, е решил днес Съветът на директорите на Български енергиен холдинг (БЕХ), съобщиха от холдинга. Атомната централа е дъщерно дружество на БЕХ. 

Броят на членовете на Съвета на директорите на централата се намалява до трима души. Намаляване на ръководния състав ще има и за останалите дружества в състава на БЕХ, като Съветите на директорите, които ги управляват, ще станат тричленни. Съветът на директорите на БЕХ реши неговите членове да излязат от ръководствата на дъщерните дружества на холдинга.

Димитър Ангелов  днес беше обявен от министър Трайчо Трайков за новия изпълнителен директор на централата. Милена Ценова към момента е началник на политическия кабинет на министъра на икономиката, енергетиката и туризма. Костадин Димитров от 2000 г. е главен счетоводител на АЕЦ Козлодуй ЕАД.

С приетите днес промени от ръководството на АЕЦ Козлодуй бяха освободени Красимир Янков, председател на Съвета на директорите, Йосиф Илиев, заместник-председател на Съвета на директорите, Иван Генов, изпълнителен директор и Тенчо Попов, член на Съвета на директорите.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:07 | 04.09.22 г.
fallback