fallback

Основното укрепване на най-голямото свлачище в Никопол готово до октомври

На следващия етап ще бъде направена канализация на района

10:40 | 25.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Първият етап от укрепването на най-голямото от общо 30 свлачища в Никопол ще приключи до края на октомври, съобщи кметът на крайдунавския град Валерий Желязков. Той припомни, че през 1996 г. земните маси от свлачището на ул. „Шипка" стигнаха централната част на града.

За изграждането на дренажна система общината сключи договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройството на обща стойност от 2,69 млн. лв., от които вече получи авансово 1 млн. лева.

Досега са направени проби със сондажи и са осигурени материали за укрепването на свлачищния район с подпорни стени, предаде БТА. Предвижда се, освен това, да бъдат изградени и уличното платно и бордюрите на засегната градска улица.

На следващия етап ще бъде направена канализация на района, за което общината има спечелен проект за техническа помощ на стойност 100 хил. лева.

Същевременно се подготвя проект за изграждането на канализационните съоръжения около свлачищата в Никопол, който ще бъде готов до март следващата година. По думите на кмета на Никопол, наложително е да се изгради и пречиствателна станция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:29 | 28.08.22 г.
fallback