fallback

Стартира строителството на Дунав мост 2 в плавателния участък

Предишното правителство в края на мандата си през юли одобри проект на изменение към финансовия договор от 2000 г. между България и ЕИБ

17:05 | 21.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

На българския бряг на река Дунав е приключило изграждането на фундаментите на съоръжението, които са осем стоманобетонни пилона с дълбочина 80 м, и с изграждането на деветия пилон вече е стартирало строителството в плавателния участък на река Дунав. Това е информирал днес Рикардо Буено, главен мениджър на проекта „Дунав мост 2", представител на фирмата изпълнител - испанският консорциум FCC, при срещата си с областния управител на Видин Пламен Стефанов, съобщиха от областната администрация.

Срещата е по инициатива на испанския мениджър, с цел да запознае новия областен управител на Видин с хода на строителството на един от най-големите инфраструктурни обекти на територията на страната и с напредъка до момента.

Областният управител Пламен Стефанов изразил удовлетворение от ускореното строителство на съоръжението, добавяйки, че скоро заедно с екипа си лично ще посети обекта.

Предишното правителство в края на мандата си през юли одобри проект на изменение към финансовия договор от 2000 г. между България и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за изграждането на мост на Дунав между Видин и Калафат, с който срокът за усвояване на средствата по заема се удължава до 2011 г., съобразно графика за изпълнение на работите по обекта.

Причината е, че мостът не се предвижда да бъде завършен по-рано от 2011 г. В началото на миналата година, след поредното изоставане от различните срокове по проекта, бившият вече транспортен министър Петър Мутафчиев заяви, че съоръжението ще бъде пуснато в експлоатация през 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:01 | 28.08.22 г.
fallback