fallback

Узбекистан предлага проекти на български инвеститори за общо над $1 млрд.

Предлаганите за реализация проекти са 35 на брой

13:35 | 20.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Списък с приоритетни проекти за привличане на български инвеститори е изготвило Министерството на външноикономическите връзки, инвестициите и търговията на Узбекистан. Това съобщи Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия у нас.

Предлаганите за реализация проекти са 35 на брой и възлизат на общо над 1,06 млрд. долара.

Най-голяма е общата стойност на проектните предложения за производство на строителни материали - 874,9 млн. долара за общо седем проекта. Три от тези проекти са за строителство на циментови заводи, като единият от тях е на стойност 256 млн. долара, а другите два - по 250 млн. долара.

В областта на химическата промишленост са предложени два проекта на обща стойност 15 млн. долара, в сферата на машиностроенето има пет проектни предложения за общо 17,5 млн. долара, в тази на електротехниката - седем проекта, възлизащи общо на 52,7 млн. долара.

Във фармацевтиката проектните предложения, за които Узбекистан ще търси български инвестиции, са четири на брой и възлизат на общо 23,5 млн. долара. В сектора на кожената промишленост има три предложения за общо 46,8 млн. долара, за развитие на пътната инфраструктура им един проект на стойност 8,2 млн. долара, в областта на хранително-вкусовата промишленост - два проекта на обща стойност 14,5 млн. долара, а за преработката на плодове и зеленчуци - четири проектни предложения за общо 10,4 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:07 | 10.09.22 г.
fallback