fallback

Преструктурират дирекции в Министерство на отбраната

Броят на общата и специализираната администрация в Министерството на отбраната се променя от 1444 на 1432 щатни бройки

12:13 | 19.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Правителството преструктурира администрацията на Министерството на отбраната с цел да се създаде „по-добър ред и организация в системата на планиране на отбраната в условията на финансова и икономическа криза“, съобщиха от правителствената информационна служба.

С промени в устройствения правилник на МО се създава дирекция „Финанси“ в общата администрация, а в специализираната - дирекция „Планиране, програмиране и бюджет“. Новата структура ще обхваща цялостно процеса на формиране на политиката в областта на отбранителното планиране (дългосрочно, с 10-годишен хоризонт), програмиране на ресурсите (средносрочно, с 6-годишен хоризонт) и планирането на бюджета (годишно).

Двете нови дирекции са резултат от преструктурирането на съществуващите дирекции „Финанси и бюджет“, „Политика за сигурност и отбрана“, „Политика по въоръженията“ и главната дирекция „Инфраструктура на отбраната“. Така броят на общата и специализираната администрация в Министерството на отбраната се променя от 1444 на 1432 щатни бройки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:56 | 10.09.22 г.
fallback