fallback

Мутафчиев обвини правителството във водене на политическа война

Според бившия транспортен министър целта е да се прикрие "липсата на готовност на ГЕРБ за управление"

14:19 | 18.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

За един месец управление на ГЕРБ виждаме основно политически атаки срещу БСП и министрите на партията в предишното правителство, каза на пресконференция в Пловдив областният председател на БСП Петър Мутафчиев. По думите му в момента се водят „необосновани и клеветнически кампании“ срещу бившите министри.

Според Мутафчиев целта е да се прикрие „липсата на готовност на ГЕРБ за управление, да се дискредитира предишното управление и да се скрият всички негови постижения и да се нанесе удар по най-голямата опозиционна политическа партия в парламента“.

Той подчерта, че не политическите сили, а прокуратурата може да каже дали има закононарушения и ако проверките покажат, че има престъпления, да се понесе съответната отговорност.

Мутафчиев добави, че новото правителство е в правото си да дава оценки за целесъобразността на определени решения на предишния кабинет, но това трябва да става след задълбочен анализ.

Според него в момента е необходимо правителството да оцени правилно ситуацията в страната, да има ясна перспектива за преодоляване на икономическите проблеми и да се стигне до общонационално виждане за решаването им.

Петър Мутафчиев отхвърли обвиненията, че като министър на транспорта е допуснал неправомерно изразходване на средства от бюджета. Той беше категоричен, че няма преразходи в бюджета на министерството и като министър, заедно с екипа си, е работил единствено в интерес на България.

В понеделник новото правителство обяви поредната сделка на предишния кабинет, която ще бъде разследвана – тази за закупуване на 30 рециклирани вагона за нуждите на БДЖ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:14 | 13.09.22 г.
fallback