fallback

Уволниха шефа по доставките в МВР

Поводът е поръчка за принтери и консумативи на стойност 2,8 млн. лв.

12:26 | 18.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

След разговор и разглеждане на констатациите от проверка на дирекция „Финансово контролна дейност“ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е освободил директора на дирекция „Доставки“ в МВР Валентин Панчев, съобщиха от ведомството.

Конкретният повод за това е обществената поръчка за принтери и консумативи за Главна дирекция „Досъдебно производство“. Проверката е установила, че дирекция „Доставки“ е подписала неизгоден за МВР договор на 29 юни 2009 за доставка на 1000 лазерни цветни принтера, китайско производство, заедно със стартов пакет и допълнително 1000 стандартен пакет консумативи на обща стойност 2 794 800 лева.

Съгласно подписания договор стойността на един принтер възлиза на 1400 лева. Договорът е трябвало да бъде изпълнен с краен срок 27 юли в частта за лазерните принтери. Директор Панчев е имал издадено пълномощно от предишния вътрешен министър за извършване на процедури и подписване на договори по ЗОП, НВСОП и НВМОП, посочват от МВР.

След встъпване на новото ръководство на същата дата директорът на дирекция „Доставки“, въпреки изричната заповед на министъра да съгласува със заместник-министъра и началник-кабинета всички свои решения, извършва нерегламентирани действия с ръководството на фирма, подписала договора.

Така подписаният договор по преценка на дирекция „Финансово контролна дейност“ е крайно неизгоден за министерството, казват оттам.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:55 | 13.09.22 г.
fallback